duminică, 6 februarie 2011

Abstinenţă

 Kozmi: Deoarece cei doi membri ai staff-ului Ştezmi sunt nişte oameni puternici şi ambiţioşi, care mereu caută să îşi forţeze limitele psihologice, următoarea săptămână va reprezenta o perioadă de abstinenţă totală de la calculator şi de la televizor. Aşa cum probabil bănuiţi, va fi nevoie de o imensă voinţă pentru a rezista tentaţiei de a ne înfrupta din beneficiile tehnologiei. Scopul experimentului este de a ne întoarce la rădăcini şi de a ne testa limitele, pentru că am ajuns într-un punct unde ne putem considera dependenţi de internet şi de lumea virtuală, acesta ocupând un procentaj prea ridicat din timpul nostru liber. Experimentul va începe Duminică, 6 februarie, la ora 23:59 şi va dura exact o săptămână, până Duminică, 13 februarie, la ora 23:59.

Personal, cred că o să murim. Sau cel puţin o să înnebunim.


Ştefi:  După o discuţie aprinsă despre despre cum egiptenii au rămas fără internet, petru că nu au fost cuminţi (voi reveni asupra subiectului), şi despre dependenţa omenirii de internet, eu si Cozmi vom lua parte la cea mai mare provocare a omenirii de la trimiterea unui om pe Lună până azi... o săptămână întreagă fără televizor şi calculator, şi fără acces la internet în vreun fel. 
Acum mai sunt 30 de minute până la începerea experimentului şi savurăm o ultimă doză de informaţie digitală. 
Dacă ar fi să prezic desfăşurarea următoarei săptămâni nu aş putea, poate că după două zile vom intra într-un fel de sevraj şi o să cedăm în faţa tehnologiei, sau poate vom descoperi o pasiune lăuntrică pentru lectură şi activităţi în natură şi astfel începând de săptămâna viitoare timpul nostru liber va fi mult mai bine proporţionat şi va fi folosit în scopuri  benefice minţilor şi corpurilor noastre. 

Fără să mai pălăvrăgesc, vă spun noapte bună şi ne auzim săptămâna viitoare cu detalii despre scurta noastră dezintoxicare...


P.S. Kozmi:  În săptămâna care o să urmeze experimentului nostru, o să mă uit la The Kings Speech şi o să postez o altă recenzie. Ar fi bine să vă uitaţi până atunci la el, dacă vreţi să ştiţi despre ce o să vorbesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu